XEADO SAUDABLE CON SÓ DOUS INGREDIENTES
Quen se resiste a comer un xeado de cando en vez? Moitas veces son
opcións cheas de azucre pouco saudables, este xeado é fácil,
rápido e moi rico.
Un dos puntos chave dunha receita para que triunfe ca cativada é
que sexa rápida e sinxela. Aos poucos, a medida que vaian asimilando
e interiorizando movementos e procesos na cociña podemos ir
complicando as receitas. Este xeado podédelo preparar calquera tarde
para merendar. É delicioso, sinxelo e é outra forma de que as nenas
e os nenos coman froita.
INGREDIENTES
-2 PLÁTANOS
-2 culleradas de CACAO (cacao 100% natural)
PREPARACIÓN
Pelamos os plátanos e colocamos no conxelador un par de horas.
Torar os plátanos e procesámolos, cunha batedora ou cunha thermomix.
Por si só o xeado de plátano xa está moi rico, neste caso
engadímoslle 2 culleradas de cacao e volvemos bater por un par de
minutos e... Listo! Xeado preparado para comer. Con esas cantidades
sáeche como para dúas veces, pódese comer no acto ou facer
porcións e meter ao conxelador e logo habería que sacar uns 15
minutos antes de consumir.
ADEREZO
-3 culleradas de sirope de agave
-2 culleradas de cacao
-4 noces
Mesturamos o sirope de agave co cacao. Quedará un chocolate
delicioso. Torar as noces e botámolas por encima do noso xeado. É
unha idea de aderezo pero podemos poñerlle o que se nos ocorra,
froitas, algunha marmelada natural…
NOTAS NUTRICIONAIS
O plátano é unha froita con múltiples
calidades nutricionais. As noces son unha gran fonte de enerxía para
a cativada. Máis da metade do seu peso son graxas insaturadas,
ricas en proteínas e vitaminas do grupo B –moi importantes para o
cerebro do neno –, e minerais como o fósforo, o ferro e o potasio.
Precaución! As noces ou froitos secos non se
recomendan ata os dous anos polo seu alto poder alérxico, e
recoméndase dar triturados para evitar o risco de atragoamento.
SE VOS ANIMADES A FACELO ENVIÁDENOS FOTOS OU VÍDEOS, E ASÍ GAÑAMOS UNS ANTIVIRUS EXTRA, APERTAS!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.